20231208 paarse vrijdag ingeborg ter laak h1000pxVrijdagmiddag 8 december bracht wethouder Ter Laak een bezoek aan het Erasmus College in het kader van Paarse Vrijdag. Een dag waarop scholieren en leerkrachten zichtbaar, in het paars, laten zien dat ze solidair zijn met de regenbooggemeenschap.

De gemeente Zoetermeer is een Regenbooggemeente en streeft ernaar dat iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn op school. Een veilig schoolklimaat is ontzettend belangrijk, zeker als je worstelt met je identiteit. Betrokken leerkrachten en GSA's (Gender & Sexuality Alliances) helpen bij het creëren van een veilige omgeving.

Leerlingen die lid zijn van de GSA Erasmus College hadden allemaal kraampjes ingericht. Bij een van de kraampjes werden de nagels van de wethouder Ter Laak gelakt, natuurlijk in een mooie kleur paars. Ook sprak ze met leerlingen over de positieve en helaas ook negatieve ervaringen die leerlingen ervaren nadat ze uit de kast zijn gekomen.

20231208 paarse vrijdag marijke vd meer

Wethouder van der Meer was op bezoek bij het ONC Parkdreef. Daar is een enthousiaste werkgroep, bestaande uit docenten actief om LHBTI+ onderwerpen bespreekbaar te maken.

Foto's: gemeente Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-