Er werd op dinsdag 12 december druk ingepakt voor de kerstpakkettenactie van Stichting Iedereen een Maaltijd.  Een aantal vrijwilligers had zich al vroeg verzameld om verschillende producten over de dozen en tassen te verdelen.

De pakketten worden daarna uitgedeeld aan een vijftigtal gezinnen met kinderen die in deze tijd moeite hebben om financieel rond te komen. De actie werd mogelijk gemaakt door een aantal verschillende sponsoren. De Wereldwinkel, de Tafelronde 114, de Lionsclub De Meerbloem en de Zoetermeerse Brouwerij, hebben met het resultaat van hun goede doelen acties: het Zoetermeers Bierfestival en de Vogeltjesrace, bijgedragen om dit mogelijk te maken. Vertegenwoordigers van deze organisaties hielpen ook vrijwillig mee bij het inpakken. “Wij willen 50 gezinnen een lichtpuntje geven en laten weten dat ze er niet alleen voorstaan, maar dat er veel mensen aan hen denken”, vertellen de vrijwilligers.

 SIem en ZB2  SIem en ZB3  SIem en ZB4
 SIem en ZB5  SIem en ZB6 copy  SIem en ZB7

Kooklessen

Als straks alle pakketten zijn uitgedeeld, start ook de voorbereiding voor de kooklessen voor kinderen op school. “Kinderen vinden koken vaak heel leuk en leren er erg veel van”, vertelt Brenda van de Stichting Iedereen een Maaltijd. Ook deze kooklessen worden onder andere mogelijk gemaakt door de opbrengst van zowel het Zoetermeers Bierfestival als de Vogeltjesrace.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-