de goede buurZoetermeer zet verder in tegen vereenzaming met wijkrestaurant De Goede Buur. Op 22 november was de feestelijke opening van de nieuwe website van De Goede Buur. De wijkrestaurants, voorheen bekend als eetcafé De Leyens en eetcafé Meerzicht, zijn nu getransformeerd tot De Goede Buur.

Als missie hebben zij om eenzaamheid te bestrijden en sociale inclusie te bevorderen. De naamsverandering van de wijkrestaurants is hard nodig om meer publiek te bereiken. “Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om uit eten te gaan en anderen te ontmoeten. Vandaar dat de wijkrestaurants voor vrijwel iedere portemonnee toegankelijk zijn.” Aldus Daphne Francino, manager bij De Goede Buur.

Vandaar dat het hart van deze restaurants ligt in hun toewijding om een gemeenschapsgevoel te creëren door betaalbare, verse maaltijden aan te bieden voor buurtbewoners. Met een focus op het tegengaan van eenzaamheid, zijn deze eetgelegenheden meer dan alleen plekken om te dineren; ze fungeren als middelpunt voor sociale interactie en verbinding.

Verbinding in de wijk

De wijkrestaurants bieden niet alleen een heerlijke maaltijd. In samenwerking met Palet Welzijn ligt de focus op de gemeenschap en het stimuleren van sociale interactie. Daarom is er een breed scala aan activiteiten, waaronder: workshops, spelavonden, lezingen en culturele evenementen. Dit alles draagt bij aan een levendige en inclusieve sfeer die mensen uit verschillende achtergronden samenbrengt.  

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-