eigenwij3Op zaterdag 25 november heeft stichting Eigen Wij het nieuwe Eigen Wij Atelier feestelijk geopend. Bezoekers en geïnteresseerden en ook wethouder Willeke Mertens van Kunst & Cultuur werden met gebak en koffie ontvangen en om 11 uur werd iedereen naar het Atelier in de schuur geleid.

Marion Moerland vertelde daar hoe de opzet van het Atelier tot stand is gekomen en hoe zij samen met een leuk en enthousiast team van een ‘vergeten rommelschuur’ een ruim en prettig werkend atelier heeft kunnen realiseren. Een plek waar lekker met verf gespetterd kan worden.

Ze vertelde ook dat er dankzij Fonds 1818 aan het comfort en toegankelijkheid gewerkt kon worden -en nog gewerkt wordt- en dat het fijn is dat een stichting als Eigen Wij de mogelijkheid geeft om kunst en cultuur op een laagdrempelige manier bij meer mensen te brengen.

 eigenwij1  eigenwij2


Wethouder Willeke Mertens, die de wegens ziekte afwezige Ingeborg Ter Laak verving, was blij dat zij de eerste mocht zijn die haar ‘handtekening’ in de vorm van een enorme klodder verf op het grote schildersdoek in de ‘spetterhoek’ mocht gooien.  Nadat er geproost werd en ook Anita van der Voort haar dank uitsprak voor het grote creatieve aandeel wat er nu in ‘haar’ Eigen Wij gaande was, konden alle aanwezigen een grote klodder verf op het doek smijten. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en het resultaat mag er al zijn.

Elke donderdag open

Het Eigen Wij Atelier is inmiddels elke donderdagochtend open en er is een speciaal workshop[1]programma samengesteld. Met het enthousiaste atelierteam geeft Eigen Wij een leuk aanbod aan diverse creatieve en artistieke workshops. Meer plannen staan klaar en daar wordt aan gewerkt. Voor deelname aan de donderdagochtend-workshops kan een strippenkaart gekocht worden. De kosten zijn laag (€15 per strippenkaart voor 3 workshops), zodat het voor veel mensen toegankelijk blijft. Voor materiaal, begeleiding en koffie of thee wordt gezorgd. Er kunnen maximaal ±15 mensen in het atelier, maar als het moet, zetten ze er gewoon nog een extra tafel bij.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-