politie petten 1Het college ziet wel toekomst in een politiemuseum in Zoetermeer. De politie is op zoek naar een locatie voor dit museum, de Politie Experience. Wethouder Iedema laat de raad weten dat dit prima in het Van Tuyllpark zou passen, naast het nieuwe zwembad op de voormalige DSO velden.

Doel van de Politie Experience is om meer begrip te creëren voor politiewerk en tussen mensen onderling en daarmee bij te dragen aan een veiligere samenleving. De Politie Experience verwacht jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers en kan tussen de 60 en 100 nieuwe banen opleveren.
De politie is deze zomer een openbare selectieprocedure gestart en heeft Zoetermeer gevraagd om zich als mogelijke vestigingsplaats aan te melden. In november zijn gesprekken gevoerd met de Politie Experience om het initiatief en de locatie, het Van Tuyllpark, nader te verkennen.

Binnenkort wordt door de politie bekend gemaakt met welke 2 à 3 locaties zij de laatste fase richting een definitieve locatiekeuze ingaat. Als de keuze valt op de locatie in Zoetermeer dan start begin 2024 de initiatieffase.

Kansen voor Zoetermeer

Iedema ziet kansen voor Zoetermeer: “Het voegt werkgelegenheid toe, biedt kansen voor dagtoerisme en kan daarmee het draagvlak van bestaande voorzieningen vergroten. Daarbij zorgen de bezoekers aan de voorzieningen voor extra vervoerswaarde van het openbaar vervoer (Randstadrail, station Zoetermeer-Lansingerland).

-advertenties-

-goede doel-