20231207 42912
Op donderdag 7 december (Nationale Vrijwilligersdag) was de feestelijke prijsuitreiking van de Vrijwilligersprijs 2023. Wethouder Ingeborg ter Laak reikte in de Raadzaal van het Stadhuis de prijzen uit en bedankte álle vrijwilligers van Zoetermeer.


Wethouder Ter Laak: “Vrijwilligers zijn onmisbaar! Zonder jullie als vrijwilligers zouden er heel veel leuke dingen niet door kunnen gaan in onze stad. Iedere dag doen vrijwilligers heel belangrijk werk, en álle vrijwilligers in Zoetermeer verdienen een prijs. Voor hen hebben we een leuke waardering in samenwerking met Weleda!”

Als extra blijk van waardering konden mensen dit jaar hun favoriete vrijwilliger aandragen voor de Vrijwilligersprijs 2023. In drie categorieën werd de Vrijwilligersprijs uitgereikt: Vrijwilligersorganisaties, Vrijwilligers en jonge vrijwilligers onder de 25 jaar. De Zingende Postbode had voor elke winnaar een persoonlijk loflied gemaakt dat natuurlijk al zingend en dansend ten gehore werd gebracht.

 20231207 42861  20231207 42880

Vrijwilligersorganisaties

Buurttuin de Zoete Aarde uit de Leyens won de prijs voor de vrijwilligersorganisaties. De Buurttuin organiseert veel activiteiten voor buurtbewoners en geeft vrijwilligers de kans om lekker in de natuur bezig te zijn en tegelijk sociale contacten op te doen. De andere genomineerden voor deze prijs waren Warm Water Jeugdtheater, Stichting Maja Anjohuis en MEVE. Alle genomineerden waren vooraf gefilmd zodat alle aanwezigen meteen een goede indruk hadden van het vrijwilligerswerk dat zij doen.

 20231207 42884  20231207 42889

Vrijwilligers en jonge vrijwilligers

In de categorie Vrijwilligers ging de prijs naar Marleen Hageman van Speelgoedbank IKROS. Marleen helpt bij de Speelgoedbank met het uitzoeken en sorteren van binnen gebracht speelgoed en het uitgeven van het speelgoed aan de mensen die de Speelgoedbank bezoeken. Marleen: “Ik vind vrijwilligerswerk enorm belangrijk want je kan zo mensen helpen en dat geeft veel voldoening. Zonder vrijwilligerswerk kunnen er heel veel dingen niet plaatsvinden.”
De jonge vrijwilliger die in het zonnetje werd gezet is Beijing Wu, vrijwilliger bij Stichting Piëzo. Beijing is zelf pas 5 jaar in Nederland, maar helpt andere mensen om de Nederlandse taal te leren. “Ik ken hun situatie, daarom kan ik goed helpen!”, aldus Beijing.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-