20231215 43023De vijf prijswinnaars, die allemaal de naam ‘De Watergeus’ hadden ingezonden als naam voor het nieuwe zwembad van Zoetermeer, hebben samen met wethouder Weerwag de naam onthuld. Op het bouwbord bij het zwembad prijkt nu de nieuwe naam. Later wordt deze ook nog op de gevel aangebracht.

De prijswinnaars, Paul, Martijn, Frans, Thomas en Ed, kregen allemaal een cheque voor een jaar lang gratis zwemmen. Ze konden ook kiezen voor het behalen van zwemdiploma A, maar dit bleek niet nodig. Wethouder Weerwag reikte in het zwembad de cheques uit.
Thomas: “Deze naam hoort echt bij Zoetermeer!” Ed vindt de naam vooral lekker krachtig en Martijn had de historie van de stad in gedachten toen hij de naam bedacht. Martijn: “Hier zit echt een verhaal achter. De tocht van de Geuzen naar Leiden is hier begonnen.”

 20231215 43006  20231215 43013

Glijbaan uitproberen

Dominique van Zwemvereniging Zoetermeer, ZVZ, was de gelukkige die als eerste een duik mocht nemen in het nieuwe zwembad. Hij testte meteen ook even alle glijbanen uit. Zijn conclusie? “Gaaf! Eén glijbaan gaat echt heel hard, daar maak je een vrije val! Maar de buizenglijbaan is ook heel leuk en mooi ook, want binnen in de glijbaan is ook van alles te zien.”

Alle prijswinnaars van de namenwedstrijd kregen een speciale rondleiding door het nieuwe bad en mochten zo alvast bekijken waar zij  volgend jaar een lekkere duik kunnen nemen.

 20231215 43026  20231215 43054

Veel sfeer

De locatiemanager van De Watergeus, Mark de Jong, kan niet wachten tot hij van start mag gaan in Zoetermeer, half januari. De Jong: “Dit zwembad is echt een fantastisch bad, het heeft zoveel sfeer! Vooral het recreatiebad is prachtig, dat zie je niet in veel gemeentebaden zo mooi!”
Komende week zal de bouwer van het zwembad, Vaessen, het gebouw overdragen aan de gemeente. Maar dan moet er nog heel wat gebeuren, want het zwembad moet nog verder ingericht worden. Zo wordt de kantine en keuken nog geplaatst en de inrichting helemaal afgemaakt. Volgens planning kan het bad dan in mei open.

 20231215 43078  20231215 43079

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-