lachgascilindersSinds het verbod op lachgas worden er steeds vaker lachgaspatronen in de openbare ruimte gevonden. Ze worden op straat en in parken gedumpt of bij ondergrondse containers geplaatst. Ook worden ze weggegooid bij het afval, maar je kan de cilinders ook veilig weg brengen bij het Zelfbrengdepot.

Als lachgascilinders onder druk komen te staan of hevig verhit worden, kunnen ze ontploffen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de druk in vuilniswagens en de hitte van afvalverbrandingsovens. Dit is gevaarlijk voor de werknemers van de gemeente en heeft landelijk al voor ruim 30 miljoen euro schade aangericht. Het probleem is zo groot, dat zelfs op Europees niveau gekeken wordt naar oplossingen voor dit probleem.

Om een veilige werksituatie voor de werknemers te creëren is het daarom nu mogelijk om de lachgascilinders zonder problemen in te leveren bij het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat. Lachgas is verboden, maar bij het inleveren van de cilinders worden geen vragen gesteld en loopt u geen kans op een boete.

Gooi uw lachgascilinders dus niet weg, maar lever het in. Zo zorgen lachgascilinders niet voor onnodige schade en onveilige situaties.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-