rebayWoensdag 27 december zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door het Rebay Duo: Peter Hutten op klarinet & Leo van Rutte  met gitaar. De aanvang is om 12:45 uur.

Op het programma staan werken van: Georg Philipp Telemann (1681-1767), Frédéric Burgmüller (1806-1874) en Maximo Diego Pujol (1957). Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

Peter Hutten

Peter Hutten begon met klarinetlessen aan de Hengelose Muziekschool. Daarna studeerde hij aan het Twents Conservatorium in Enschede. Hij is werkzaam als klarinetdocent aan de Zweckverband Musikschule Niedergrafschaft in Uelsen (Duitsland). Na een studie Elementare Musikpraxis aan de Bundesakademie in Trossingen geeft hij in de Niedergrafschaft ook met veel plezier les aan jonge kinderen. In 2008 heeft Peter in Oostenrijk zijn eerste kopieën van klassieke klarinetten en chalumeaux laten bouwen en is hij zich gaan specialiseren in het spelen op historische instrumenten. Daarvoor volgde hij masterclasses en gastlessen in Oostenrijk (Graz en Millstatt) en in Duitsland (Karlsruhe, Michaelstein en Neuburg a/d Donau).

Leo van Rutte

Leo van Rutte studeerde klassiek gitaar aan het Twents Conservatorium en mandoline aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij speelde onder andere in het Torroba Guitar Quartet, het Follia Duo en het Choros Quintet. Als gitaar-, mandoline- en ensembledocent is hij verbonden aan de Kaliber Kunstenschool in Enschede en de Muziekschool in Losser. Hij is tevens dirigent van het Twents Mandoline en Gitaar Orkest (TMGO) en het Regionaal Mandoline- en Gitaarorkest Noordoost-Nederland (RMGO).

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-