Gemeente Zoetermeer Boa30Het college wil zo snel mogelijk de Zoetermeerse boa’s uitrusten met de korte wapenstok. De hoofdofficier van justitie en de korpschef van politie hebben nu een negatief advies gegeven, zij vinden het niet nodig dat boa’s over de wapenstok beschikken.

Burgemeester Bezuijen is teleurgesteld over het negatieve advies. In januari gaat hij in gesprek met de politiechef en de hoofdofficier van justitie. Bezuijen wil met hen bespreken dat zij voorbij gaan aan de wijziging van het boabeleid op het punt van de bewapening. De minister van Justitie en Veiligheid heeft dat beleid gewijzigd vanwege de veiligheid van de boa’s. De minister vindt het een goede zaak als boa’s een korte wapenstok krijgen.

Ondanks het negatieve advies zal het college toch de aanvraag indienen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid voor het gebruik van de wapenstok door de boa’s.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-