HagaZiekenhuis ZoetermeerHet gemeentebestuur van Zoetermeer wil in de tweede helft van januari 2024 meedoen aan overlegsessies over de status van regionale ziekenhuizen zoals het hier gevestigde onderdeel van het HagaZiekenhuis.

Dat overleg heeft plaats onder auspiciën van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Voor de organisatie van die sessies heeft VWS het adviesbureau Berenschot ingeschakeld.

Net als 27 andere gemeenten met een regionaal ziekenhuis en een vergelijkbare problematiek, heeft ook het Zoetermeerse college van B&W de uitnodiging hiervoor al gekregen op 14 november 2023. Zo blijkt nu uit een door het college van B&W aan de gemeenteraad verzonden memo.
Daarin schrijft het college dat het hierover eerst contact heeft opgenomen met de andere betrokken gemeenten. Samen met Zoetermeer hebben die het etiket GRZ28. Dat gezelschap heeft op 12 december 2023 een petitie aangeboden bij de Tweede Kamer voor handhaving van een zo hoog mogelijke status van regionale ziekenhuizen. Ze hebben ook afgesproken elk aan VWS een brief te schrijven waarin ze de bereidheid uitspreken voor het door het ministerie bedoelde overleg. Het Zoetermeerse college heeft die reactiebrief op dinsdag 19 december verstuurd.

Daarin begint het college overigens met de stelling “het merkwaardig te vinden” dat VWS doorgaat met aanpassing van de normen en financiering van acute zorg, terwijl het Kabinet een demissionaire status heeft. B&W wijzen erop dat dit beleid mogelijk onbedoeld hier en daar kan leiden tot het verdwijnen van afdelingen spoedeisende hulp of verloskunde en zelfs van hele ziekenhuizen. Het college doet opnieuw de oproep aan VWS ervoor te zorgen dat hier een kwalitatief goed ziekenhuis overeind kan worden gehouden.

Bron: https://zoetermeer.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Item/0d532418-730b-4423-b41d-8d6923e5ab76

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-