schade tunnel groterjennetunnel hele muurDe Wethouder Jennétunnel is pas helemaal opgeknapt, maar kampt nu weer door schade veroorzaakt door vocht lekkages. De tunnel is deze zomer lange tijd afgesloten geweest vanwege een grote opknapbeurt.

Zo werd een deel van de tegels vervangen, het beton gerepareerd en de trappen vervangen. De afsluitingen zorgden voor veel overlast voor fietsers en wandelaars, die een omweg moesten nemen om van en naar Rokkeveen te komen.

Onlangs meldden wijkbewoners dat er weer schade is in de tunnel, van de net geverfde wanden brokkelt de verf af. De gemeente meldt dat de schade is veroorzaakt door vocht. De lekkages die dit hebben veroorzaakt waren niet bekend bij de gemeente, waardoor hier geen rekening mee kon worden gehouden. De schade zal begin volgend jaar worden hersteld, het is nog niet bekend wie opdraait voor de kosten van herstel.

Voor het herstellen van de wanden hoeft de tunnel niet worden afgesloten, zo meldt de gemeente.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-