Na een voorleestraject bij de VoorleesExpress hebben Edoardo en Eleonora de liefde voor boeken ontdekt, ze schrijven nu zelfs recensies over de boeken die ze lezen. Het gezin komt uit Italië en is rond 2014 in Zoetermeer komen wonen. In het seizoen van 2015-2016 startte het gezin met het voorleestraject bij de VoorleesExpress.

Twintig keer kwam de VoorleesExpress thuis langs met Solange Becker om voor te lezen aan Edoardo en Eleonora, toen vijf en drie jaar oud.

Na acht jaar heeft Solange nog af en toe contact met het gezin en zo kwam zij te weten dat de kinderen die toen werden voorgelezen nu boekrecensies schrijven voor Silvester Boek en Spel in de Dorpsstraat en deze recensies delen op social media.

Ouders en kinderen werden door Solange ook gestimuleerd om naar de bibliotheek te gaan. Dat deden Edoardo en Eleonora dan ook al gauw. Na tien weken was er tijdens het traject een bibliotheekbezoek ingepland en na niet al te lange tijd begonnen deze twee kinderen zelf boeken te lezen.

De kinderen zijn nu zelf vaste klant en vrijwilliger bij boekhandel Silvester in de Dorpsstraat geworden. Van alle boeken die zij lezen maken ze foto’s om op Facebook te zetten.

Lijkt het jou ook wat om voorlezer te worden bij de VoorleesExpress en een gezin enthousiast te maken voor boeken en taal? Neem dan voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-43146849.

Tekst: Miriam de Nijs

Foto: Leon Koppenol

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-