28 dec 1 copyWoensdag 3 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Nicole van Jaarsveld op de klarinet & Angélique Heemsbergen aan de vleugel. Het gewaardeerde duo speelt al ruim 15 jaar samen in bekende Nederlandse concertzalen. 

Het duo is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, de grootste kamermuziekorganisatie van Nederland, die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld (1983) won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles, waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op Radio 4. Nicole soleerde in onder andere 'Gnarly Buttons', het klarinetconcert van John Adams. Ook speelde ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium met uitstekend resultaat. 

Pianiste Angélique Heemsbergen (1982) was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Angélique is een veelgevraagd solist. In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium met kamermuziek als specialisme.

Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn Bartholdy. Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-