fietsenFietsers kunnen woensdag 2 september tussen 13.00 en 15.00 uur een uniek framenummer laten graveren op hun tweewieler nabij de bewaakte fietsenstalling bij Centrum West. Dit vergemakkelijkt het terugbrengen van de fiets bij de eigenaar als gestolen fietsen worden gevonden. Ook is op deze dag een promotieteam van de politie actief op de Markt om inwoners te wijzen op het belang van een goed fietsslot en een juiste manier van stallen.

Om de fiets te laten graveren, moet men uiteraard wel met een aankoopbon of anderszins kunnen aantonen de rechtmatige eigenaar van de fiets te zijn. Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd.

Extra oplettend

Fietsen zijn en blijven in trek bij dieven. In Zoetermeer voeren politie, gemeente, scholieren en studenten actie om fietsendiefstal te voorkomen. Politieagenten letten komende tijd extra op fietsen waaraan te zien is dat ze mogelijk gestolen zijn. Zo geeft bijvoorbeeld een fiets zonder vast slot aanleiding om deze te controleren. Daarnaast gaan bikers van de politie de straat op om gestolen fietsen op te sporen. De politie maakt ook gebruik van een lokfiets. Dit is een normale fiets, die uitgerust is met een GPS-volgsysteem. Zodra de fiets gestolen wordt kan de politie het rijwiel via dit systeem traceren en de verdachten opsporen.

Veiligheid

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als op hard opgetreden wanneer dat nodig is. De gemeente betrekt ook haar inwoners om ervoor te zorgen dat Zoetermeer een leefbare en veilige stad is en blijft. Zo vindt u meer tips om te voorkomen dat uw fiets gestolen wordt op www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-