151217 Koningin Maxima tijdens de opening 151217 De handafdrukken in bronsEen bronzen plaat met de handafdrukken van Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 17 december onthuld in het Kentalis Zorg Onderwijs Centrum in Zoetermeer. Op 22 mei van dit jaar zette zij samen met de dove leerling Brandon (9 jaar) en cliëntje Emir (4 jaar met onder andere een taalontwikkelingsstoornis) een handafdruk in klei. Van dit tableau is door bronsgieter/kunstenaar Yakov Sala een bronzen afdruk gemaakt, die nu zichtbaar is voor iedereen.

Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid, doofblindheid en taalontwikkelingsstoornissen en bestaat 225 jaar. Met het zetten van handafdrukken door Koningin Máxima en de kinderen werd symbolisch weergegeven hoe mensen met doofheid, doofblindheid, (ernstige) slechthorendheid en taalontwikkelingsstoornis kunnen communiceren.

Jubileumjaar
Dit jaar bestaat Kentalis 225 jaar. De opening van het Zorg Onderwijs Centrum (ZOC) door Koningin Máxima was onderdeel van de viering van dit jubileumjaar, waarin onlangs ook de speciale website www.dewereldvankentalis.nl werd gelanceerd, waarin onder meer ook aandacht is voor de handtekeningen van het Koninklijk Huis.

-advertenties-

-goede doel-