20170213 afscheid jeugdburgemeester 035De raad nam maandagavond tijdens de raadsvergadering afscheid van Kinderburgemeester Merinde Aalders. Merinde is een jaar kinderburgemeester van Zoetermeer geweest, en dat deed zij uitstekend volgens burgemeester Aptroot die haar hartelijk bedankte voor haar inzet.

Merinde sprak zelf, 1,5 jaar geleden, in de raadsvergadering, haar wens uit om kinderburgemeester van Zoetermeer te worden. Op 18 januari 2016 werd zij benoemd voor één jaar, en dat jaar is snel voorbijgevlogen met veel activiteiten. Zo ging zij een aantal keren met de 'echte' burgemeester mee op officiële momenten zoals de avondvierdaagse, Koningsdag en de herdenking op 4 mei. Ook bezocht zij de nationale kinderburgemeesterdag in Almere, waar ze de kinderburgemeesters van 25 andere gemeentes ontmoette. "We hebben nog steeds contact via Whatsapp!", vertelt Merinde.

20170213 afscheid jeugdburgemeester 008 20170213 afscheid jeugdburgemeester 014

Na de speech van burgemeester Aptroot betrad Merinde het spreekgestoelte en vertelde alle aanwezigen over haar jaar als kinderburgemeester: "Ik vond het een hele eer en vooral heel erg leuk!" Een hoogtepunt van haar burgemeesterschap noemde Merinde haar rol rond Sinterklaastijd, zij mocht samen met burgemeester Aptroot Sinterklaas ontvangen in Zoetermeer en is trots op de rol die zij speelde in de Sinterklaasfilm. De laatste scène van de Sinterklaasfilm 'Zoekpiet zoekt Sinthuis', van Zoetermeer Actief, werd opgenomen tijdens de intocht van de Sint en zijn Pieten.

Als meest indrukwekkende moment noemde Merinde de Dodenherdenking op 4 mei, waar zij voor een publiek van 2000 man een gedicht mocht voorlezen. "Dit heeft heel veel indruk op mij gemaakt", aldus de jonge eerste burger van Zoetermeer. Merinde vindt het heel jammer dat er nu geen opvolger voor haar is als kinderburgemeester: "Ik vind het heel belangrijk dat er naar kinderen geluisterd wordt." Zij roept de raad dan ook op om met een nieuw plan te komen zodat de kinderen van Zoetermeer weer een stem hebben!

Merinde kreeg naast de bedankjes ook een boek met een persoonlijke boodschap van burgemeester Aptroot en ging naar huis met kadootjes en een grote bos bloemen.

20170213 afscheid jeugdburgemeester 021 20170213 afscheid jeugdburgemeester 036

 Foto's: Gerard van Warmerdam, meer foto's: www.zonerama.com/vanwarmerdam/Album/2677248

-advertenties-

-goede doel-