Ruim 500 teckels bezochten zaterdag met hun baasjes de Nederlandse Dag van de Teckel in de Zoetermeerse Dorpsstraat. De Dag is enkele jaren geleden ontstaan vanuit een stage opdracht en trekt inmiddels al internationale belangstelling. De teckel staat de hele dag in het middelpunt van alle aandacht!

De Teckeldag wordt georganiseerd door Patricia Tjepkema, de enthousiaste eigenaresse van 't Dierenparadijs in de Dorpsstraat. Elk jaar worden nieuwe onderdelen aan het evenement toegevoegd, zo was er dit jaar voor het eerst de Fiep-bus, met alle figuren die Fiep Westendorp gemaakt heeft. Deze bus is mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van ondernemers uit de Dorpsstraat. Ook werd het eerste Nederlandse teckelhuwelijk gesloten, Boy Saartje blafte elkaar het ja-woord toe en wisselden hondenpenningen uit.

20170506 102666

20170506 102676 

Maar ook vele onderdelen die inmiddels traditie zijn geworden op de Teckeldag waren weer te bezoeken, zoals de teckelmassage, speciaal teckelijs (gezond voor de hond!), teckelinfo, het teckelzwembad en de teckelwandeling door de Dorpsstraat. Het resultaat? De Dorpsstraat werd overspoeld door teckels in allerlei maten en kleuren. Overal waar je keek teckels met lang haar, kort haar, krullende vacht en hun trotse baasjes.

Video door: Jacques van Herten

-advertenties-

-goede doel-