foto2Op Burendag worden er ook in jouw buurt leuke activiteiten georganiseerd! Door heel Zoetermeer hebben buurtbewoners zich zaterdag 24 september verenigd om samen een leuke Burendag te beleven!

Alle activiteiten in Zoetermeer vind je op de speciale Burendag site: www.burendag.nl

Burendag in ‘de ComPositie’

Op vrijdag 23 september zijn buurtbewoners uit Buytenwegh welkom om binnen te komen in ‘de ComPositie’ aan de Cesar Franckrode in het kader van burendag. Het is alweer de 10e editie van Burendag, een jaarlijks terugkerend feest waarop buren samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de wijk.

Buren en wijkbewoners zijn welkom tussen 09.00 en 12.00 uur in ‘de ComPositie.’ Naast bestaande activiteiten zoals kleding maken en teken/schilderlessen is een ieder welkom voor een kopje thee/koffie met wat lekkers. Samen met de buurt maken we er een mooi jubileumfeest van!.

Deze Burendag wordt georganiseerd door Piëzo in samenwerking met Buurtvereniging Buytenrode en het Id College.

 

Kom in de kas van de wijktuin op Burendag

Op burendag, zaterdag 24 september van 10 tot 13 uur zal er in de wijktuin aan de Broekwegzijde 195 van alles te beleven zijn. Je kunt er appels plukken, meedoen met een kookworkshop, een broodje bakken aan een stok, je eigen parfum maken, een schaapje boetseren, stippen op servies en natuurlijk iets lekkerste eten en te drinken. Hoogtepunt van de burendag dag zal zijn dat burgemeester Aptroot voor de allereerste keer op bezoek komt in de wijktuin. Hij zal om 12 uur de kas, hoofdprijs van de Lenteprijs van fonds 1818 en AD, officieel openen.

Kom jij ook kijken in de kas? Wees heel hartelijk welkom. Natuurlijk kun je ook net als vorig jaar weer een teentje knoflook planten en op verschillende plaatsen in de tuin aan het werk.

Tip: neem wat kleingeld mee als je langs komt. Niet alle activiteiten zijn gratis en er is van alles uit de tuin te koop.

 

Burendag in Hof van Seghwaert!

Voor het derde jaar organiseert de Hof van Seghwaert samen met Seghweart op Dreef Burendag in en om de boomgaard aan de Gaarde Dreef. In en om de boomgaard is er die dag weer van alles te doen. Voor kinderen én voor volwassen. En natuurlijk kunnen er, tegen een kleine vergoeding, weer peren geplukt worden. Het thema van dit jaar is: Seghwaert ’s Got Talent!

Ook op burendag worden de workshops en activiteiten georganiseerd door wijkbewoners met talent, zoals yoga, knutselen, bloemschikken en een speurtocht door de Hof. U bent van harte welkom tussen 10 en 16 uur!

-advertenties-

-goede doel-