Frank Mietes vertelt de leerlingen alles over waterstofDe leerlingen van 3 mavo van het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan, zijn gestart met een waterstofproject dat hen inzicht geeft in de toekomst van energie. Op vrijdag 8 maart kregen zij een boeiende gastles van Frank Mietes, medeoprichter van ‘Alles over waterstof’.

Hij vertelde over toepassingen van waterstof waarna de leerlingen zelf konden ervaren welke mogelijkheden deze innovatieve energiebron allemaal biedt.

Steppen op de waterstofstep copyGregory Thodé, docent technologie en toepassing, benadrukt het belang van dit project: “Het energievraagstuk is een uitdaging die ons allemaal aangaat. We willen onze leerlingen aanmoedigen om kritisch en oplossingsgericht na te denken en ze kennis laten maken met alternatieve energiebronnen. Dit doen we door hen actief te betrekken bij de technologie die hierbij komt kijken. Zo krijgen ze een voorproefje van hun toekomst op het gebied van energie.”

Frank Mietes nam de leerlingen mee in de wereld van waterstof: wat is het, hoe maak je het en wat kun je ermee nu en in de toekomst? “We hebben waterstof hard nodig in de energietransitie richting een duurzamere wereld. Ons doel is om de bekendheid en maatschappelijke acceptatie van waterstof te versterken.”

Pannenkoeken bakken op de HyFry copyNa de gastles konden de leerlingen zelf waterstof ‘ervaren’. Een stukje steppen op de waterstofstep, pannenkoeken bakken op de HyFry (een kookstel op waterstof), een waterstofautootje laten rijden en hun telefoon opladen met waterstof. Mietes: “Het is belangrijk dat de jongeren waterstof ‘beleven’, dan ontstaat de motivatie om er zelf actief mee aan de slag te gaan.”

De komende weken werken de leerlingen verder aan dit project. Ze gaan ideeën bedenken en uitwerken voor nieuwe toepassingen van waterstofenergie die ze uiteindelijk aan elkaar zullen presenteren.

Foto boven: Frank Mietes vertelt alles over waterstof.

Foto midden: steppen op de waterstofstep.

Foto onder: pannenkoeken bakken op de HyFry.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-