Polsokgala 10Afgelopen zaterdag werd de 10e editie van het Klaverblad polsstokgala gehouden. Een waar jubileum en vele bezoekers wisten de weg naar atletiek en recreatiesport vereniging Ilion te vinden. Aan de start verscheen een goed gevuld internationaal deelnemersveld.

Sportwethouder Ronald Weerwag opende de wedstrijd, waarna alle deelnemers in een gezellige ambiance om de titel streden. “Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie”, stelt coach Jaap van der Plaat. “Zowel bij de dames als heren wedstrijd was er veel publiek en de atleten stegen naar grote hoogtes.” Toeschouwers konden dit spectaculaire atletiekonderdeel van dichtbij goed volgen en zij zagen diverse records sneuvelen.

Bij de aanstormende talenten waren het voornamelijk Liam Wikerd (3.81mtr) en C-junior Finn Donkersloot van Ilion (3.01mtr) die hun persoonlijke indoor records verbeterden.
Op deze jubileumdag kon de jeugd tussen 6 en 12 jaar ook kennis maken met het polsstokhoogspringen en vele kinderen werden door topspringers ondersteund. “Het is fantastisch om te zien dat de jongste jeugd enthousiast is. Het is een zeer technisch onderdeel binnen de atletiek en je kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen”, meent Van der Plaat die een aantal van zijn pupillen in actie zag komen.

Spannende strijd

polsstokgala v WarmerdamBij de Elite vrouwen was het een spannende strijd tussen de Nederlandse Marijn Kieft en de Zuid-Afrikaanse Miré Reinstorf, maar de strijd werd door de Zuid-Afrikaanse beslist met een sprong over 4.11 meter. Namens Ilion kwamen Noga Piepenbroek en Saskia van der Boor in actie en beide kwamen tot een hoogte van 3.66 meter.
De overwinning bij de Elite mannen ging naar Menno Vloon. Op de Nederlands Kampioen stond deze dag geen maat. Met een sprong over 5.62 meter was hij veruit de beste en hij sprong hiermee, met een nieuwe hoogte record met korte aanloop, naar de overwinning. De nummer twee werd Koen van der Wijst (5.11mtr) en het brons was voor Leon Mak.

 

Foto's: Theo van Houdt
Foto links: Gerard van Warmerdam

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-