Pro Patria copyDe tweede plaatsingswedstrijd voor de 2e en 3e divisie trampolinespringen werd gehouden op zaterdag 9 maart in Bunschoten. Hier werd opnieuw gestreden voor een plek op het Nederlands Kampioenschap dat in juni in Ahoy gehouden wordt. Van de drie wedstrijden worden de beste twee meegerekend.

De 35 atleten van GV Pro Patria wisten in totaal 28 medailles mee te nemen naar huis, voor zowel individueel als bij het synchroon springen. De springers van GV Pro Patria presteerden in bijna alle categorieën uitstekend en lieten mooie en stabiele oefeningen zien.

In totaal werden bij het individuele springen zes gouden, vier zilveren en vijf bronzen medailles gewonnen. Bij het synchroon springen, waarbij het doel is om zo gelijk mogelijk te springen, behaalden de Pro Patrianen zes keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons.

Hoewel er nog één plaatsingswedstrijd te gaan is op 20 april in Soest, is het enkele sporters al gelukt om twee keer de hoogste score te behalen, waardoor ze zich al hebben gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap.

Foto v.l.n.r.: Zahra (2e ), Norah (1e ) en Linde (3e )