De VVD is blij met het voorstel van het college om te onderzoeken hoe sportverenigingen het best ondersteund kunnen worden. Daarmee komt er ook meer transparantie in de subsidies. De nieuwe sportagenda stelt voor om samen met sportverenigingen te werken aan een nieuw subsidiestelsel.

gym stormbaan“Omdat veel subsidies verkapt zijn, is er nu geen duidelijk overzicht waar welke sportsubsidie naar toe gaat. Door deze subsidies goed op een rijtje te zetten kunnen we beter plannen wanneer en bij welke vereniging geld nodig is. De gemeente kan het beschikbare geld dan efficiënter en eerlijker verdelen. Daar wordt de Zoetermeerse sport uiteindelijk nog beter van”, aldus Duco Mülder, raadscommissielid voor de VVD.

Zoetermeer kent tal van sportverenigingen. Elke vereniging is op een andere manier gefinancierd; niet elke vereniging ontvangt subsidie van de gemeente. Ook de manier waarop vereniging gesubsidieerd worden verschilt. De meest voorkomende vorm van subsidie zit verkapt in de huurprijs van sportaccommodaties. Mülder: “Investeren in sport is investeren in de toekomst. Door efficiëntere subsidies, halen we meer rendement uit de investeringen van de gemeente, van het geld van de inwoners. Als we goed inzicht hebben in alle subsidies kunnen we later beter besluiten over nieuwe investeringen. Daarom ben ik blij dat de sportsubsidies eindelijk in beweging zijn.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

http://www.lijsthilbrandnawijn.nl/

http://www.zoetermeer.vvd.nl/

https://zoetermeer.d66.nl/

http://pvdazoetermeer.nl/

http://zoetermeer.sp.nl/

https://www.cda.nl/zuid-holland/zoetermeer/

http://zozoetermeer.nl/

https://zoetermeer.groenlinks.nl/

http://zoetermeer.christenunie-sgp.nl/

 

-advertenties-

-goede doel-