568A4279Rob Gerritsma van TOGB verliest het duel van Stan Lops die uitstekend verdedigt

Voor DSO stond het eerste bekerduel op het programma. Het moest aantreden tegen de zondag tweedeklasser TOGB uit Berkel. De elf van trainer Faizel Soekhai hebben een goede voorbereiding achter de rug. Ze wisten drie van de vier wedstrijden te winnen. Afgelopen dinsdag verloren de Zoetermeerders nipt van Laakkwartier (zo). De ploeg uit Berkel en Rodenrijs sloot de voorbereiding af met één verlies- en twee winstpartijen.


Het lukte de ploegen van Faizel Soekhai en TOGB-trainer Peter de Haan echter niet om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Al na een kwartier spelen moest nieuwkomer Arsenio Halfhuid het veld geblesseerd verlaten. Veel verder dan een aantal speldenprikjes kwamen beide ploegen niet. Dit waren dan ook de enige hoogtepunten van de eerste speelhelft.
Na de thee kwam de thuisploeg iets feller uit de startblokken. Toch kreeg TOGB de eerste mogelijkheid om de score te openen. De bal belandde echter niet tussen de palen. Tot twintig minuten voor tijd was het voor het publiek een saaie wedstrijd. Op dat moment zag Stan Lops kans de bal uit een vrije trap knap achter goalie Sven van Hees te koppen: 1-0. Het leek het startschot voor een aantrekkelijke laatste fase van de wedstrijd. Vincent Visser (vanaf elf meter) en Lesly van den Berg waren succesvol in hun afronding en zorgden voor de uiteindelijke eindstand van 3-0.
Aanstaande dinsdagavond mag de selectie van Faizel Soekhai aantreden tegen RKDEO uit Nootdorp. RKDEO verloor haar eerste duel tegen plaatsgenoot sv Nootdorp met 2-0. De aftrap van de wedstrijd dinsdag zal om 20.00 uur zijn op sportpark Bentwoud in Zoetermeer.

 

Tekst en foto: Eric de Wit

-advertenties-

-goede doel-