568A4732In de tweede ronde van de KNVB districtsbeker deed DSO goede zaken door af te rekenen met RKDEO uit Nootdorp en pakte zo de tweede overwinning in de poule. Een mooie zomeravond en veel publiek, kortom alle ingrediƫnten waren aanwezig voor een leuke voetbalavond. De eerste bekerwedstrijd wist DSO al met 3-0 te winnen van TOGB. RKDEO verloor zijn eerste wedstrijd tegen dorpsgenoot sv Nootdorp.

Het werd een aantrekkelijke wedstrijd. De eerste helft was het RKDEO die het spel bepaalde maar de tweede helft was hier niet veel meer van terug te zien. DSO herstelde zich na de thee uitstekend en wist de resterende 45 minuten te domineren.

De ploeg van Jeroen Struijs (RKDEO) begon sterk aan de wedstrijd en had slechts 8 minuten nodig om de score te openen (doelpuntenmaker Luuk Goedbloed). Het scheelde weinig of de Zoetermeerders hadden binnen een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aangekeken nadat keeper Leon Kleis was uitgespeeld door Ricky de Bruijn.
De eerste kans voor de ploeg van trainer Faizel Soekhai kwam pas na een half uur spelen. In het laatste kwartier kwamen er voor beide ploegen diverse kansen, maar de Zoetermeerders kregen meer vat op het spel van RKDEO. In de laatste minuten van de eerste speelhelft schoot Wharel Spindai DSO langszij.

Van het goede spel dat RKDEO in de eerste helft liet zien, was na de thee niet veel terug te zien. Het speelde voornamelijk de lange bal en DSO wist dit goed op te vangen. DSO nam op het middenveld het initiatief met zo nu en dan prachtige combinaties wat ook diverse kansen opleverde. Een half uur voor tijd volgde een prachtige combinatie, ingezet door uitblinker Jay Weber die bij tijd en wijle strooide met prachtige passes. Leslie van den Berg rondde de combinatie prima af. De Zoetermeerders kregen in de laatste fase van de wedstrijd meerdere kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar wisten hier niet in te slagen.

Omdat Nootdorp 2-2 speelde tegen TOGB heeft DSO zaterdag 27 augustus voldoende aan een gelijkspel tegen Nootdorp om door te gaan naar de volgende ronde. De wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op het terrein van Nootdorp.

Foto en tekst: Eric de Wit