Affiche Benelux Cup Zoetermeer 2016Wil je als enthousiaste mountainbiker een keer meedoen aan een echte mtb-wedstrijd, maar ontbreekt je de wedstrijdervaring? Schrijf je dan in voor de mountainbikeclinic én de Funklasse wedstrijd van de Benelux Cup in Zoetermeer! Komend weekend rijden de beste mountainbikers van Nederland op de baan in het Buytenpark, maar ook amateurs kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd of een clinic!

Het mountainbikeparcours in Zoetermeer staat in het weekeinde van 27 en 28 augustus in het teken van de Benelux Cup. Op zaterdag en zondag rijden de allerbeste mountainbikers uit België, Nederland en Luxemburg hun wedstrijden. Op zaterdagmiddag (funklasse jeugd) en zondagmiddag (funklasse mannen & funklasse vrouwen) krijg jij echter de unieke mogelijkheid om een echte wedstrijd te rijden over het mtb-parcours van Zoetermeer. Meet je aan andere bikers op snelheid, bochtenwerk of klimtechniek. Of probeer je bikevrienden 'officieel' af te troeven! Iedereen die mountainbiken leuk vindt is namelijk welkom in de funklasse jeugd, funklasse vrouwen of funklasse heren, zelfs zonder KNWU-licentie!

MEER Mountainbike en de organisatie van de Benelux Cup Zoetermeer bieden alle funklasse deelnemers de unieke mogelijkheid deel te nemen aan de mtb-clinic “Wedstrijdvaardigheden Funklasse Benelux Cup”. Je traint tijdens de clinic je vaardigheden die je nodig hebt in een wedstrijd zoals remmen, schakelen, bochten, klimmen, dalen, inhalen en ideale lijnen herkennen. Ook kijk je met de trainer naar de afstelling van je fiets en je bandenkeuze. Uiteraard fiets je tijdens de clinic over (het grootste deel van) de officiële wedstrijdroute van de Benelux Cup, waar je enkele dagen later zelf aan deelneemt!

Meer info en inschrijven voor (de clinic in) de funklasse: www.whgh.nl

-advertenties-

-goede doel-