klaverbladloopZondag 13 november organiseert de Zoetermeerse Atletiek & Recreatie Vereniging Ilion voor de 40ste keer de Klaverbladloop, een jubileumeditie dus. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor verschillende afstanden, zoals de 15 km lange wedstrijd -en prestatieloop of de 10 en 5 km prestatieloop. Voor de jeugd is er op de atletiekbaan een loop van 1000 meter.

Start en finish van de Klaverbladloop is op het atletiekterrein van ARV Ilion in Zoetermeer. De parcoursen van de 5, 10 en 15 km lopen via voet- en fietspaden naar de wijk Oosterheem. De 10 -en 15 km voeren verder door het Bentwoud (10 km) en rondom de Benthuizerplas (15km). De diverse afstanden starten vanaf 10:45 uur.

De voorinschrijving is inmiddels gestart via www.ilion.nl/klaverbladloop. Inschrijving voor de jeugdloop bedraagt 3 euro, de overige afstanden 8 euro. Inschrijven op de dag zelf kan natuurlijk ook; de bedragen zijn dan 2 euro hoger.

 

Prijzen

Op de verschillende afstanden zijn leuke prijzen te winnen. Voor de snelste kinderen staat een beker klaar, Runnersworld Zoetermeer stelt op de afstanden van 5, 10 en 15 km aantrekkelijke waarde cheques in het vooruitzicht voor de nummers 1, 2 en 3. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een medaille en een leuke attentie.

De toptijden van de Klaverbladloop staan op naam van Kamiel Maase (44.11, 2001) en Elizeba Cherono (54.45, 2012). Een verbetering van dit parcoursrecord levert een prijs van 250 euro op.

Goed doel

De organisatie van de Klaverbladloop levert graag een maatschappelijke bijdrage en kiest daarom jaarlijks een goed doel uit. De opbrengsten van de Klaverbladloop 2016 gaan voor de 2de keer naar zorgboerderij De Boerderijn uit Zoeterwoude. Zorgboerderij De Boerderijn is een agrarisch bedrijf waar mensen met een zorg- of hulpvraag een passende dagbesteding vinden en/of kunnen meewerken. Deze hulpboeren verzorgen samen met de boer en boerin de dieren en helpen met allerlei andere klussen. Deelnemers aan de Klaverbladloop 2016 kunnen hun bijdrage aan De Boerderijn opgeven bij inschrijving of doneren tijdens het evenement.

 

Wanneer: zondag 13 november vanaf 10.45 uur

Locatie: ARV Ilion, Van der Hagenstraat 36 in Zoetermeer (Van Tuyll Sportpark).

Er is voldoende parkeergelegenheid in het Van Tuyll Sportpark, en gelegenheid tot omkleden en/of douchen. Startnummers kunnen in de overdekte sporthal worden opgehaald.

-advertenties-

-goede doel-