568A7848‘Good old’ Roeland van Vliet gaat er stevig in bij doelpuntenmaker Talha Koc van CWO

Nadat er de afgelopen week geen wedstrijden werden gespeeld vanwege de sneeuwval, stond dit weekend het duel van DSO tegen CWO op het programma. De eerste wedstrijd werd in september winnend (3-2) afgesloten in het voordeel van CWO. De equipe van DSO-trainer Faizel Soekhai liet zich toen verrassen door een aantal balvaardige spelers van CWO. Zijn ploeg was nu dus gewaarschuwd.

Faizel Soekhai dacht dit weekend weer te kunnen beschikken over Arsenio Halfhuid, dit seizoen nieuw bij de Zoetermeerse club, maar hij bleek op het laatste moment opnieuw geblesseerd te zijn. Ook Mike Montanus (hij wordt komende week geopereerd aan zijn kruisbanden) en Chris Tolman (hamstringblessure) moesten de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Jeroen Heijdt zit nog een schorsing uit. Opgeteld dus vier spelers waarover Soekhai niet kon beschikken. Nu heeft iedere ploeg met blessureleed en schorsingen te maken, dus dit mag dan ook nooit een excuus zijn voor de teleurstellende prestaties van een ploeg. Soekhai gebruikt dit excuus dan ook niet en probeert andere spelers uit om zijn selectie positief te motiveren.

Vooraf was Soekhai wel duidelijk naar zijn team, er moest gewonnen worden om hogerop te komen in het ‘linker rijtje’. De laatst gespeelde wedstrijd tegen Lyra werd weliswaar gelijk gespeeld, maar er werd zeker niet onverdienstelijk gevoetbald. Fransisco Roque da Silva speelde met zijn ploeg in zijn laatste wedstrijd eveneens gelijk tegen VDL, de ploeg waar DSO kansloos met 4-0 van verloor.
Het beloofde vooraf dus een spannende wedstrijd te worden waar belangrijke punten te verdienen waren. Scherp starten en minder persoonlijke fouten maken was de waarschuwing vooraf van Soekhai aan zijn ploeg. In de eerste minuut van de wedstrijd had de thuisploeg al een mogelijkheid om te score te openen, maar Dylan Ligeon schoot de bal net voorlangs. De eerste twintig minuten van de wedstrijd werd er goed voetbal op de mat gelegd door de Zoetermeerse formatie, maar was het opnieuw niet scherp genoeg in de afronding. Een probleem dat al het gehele seizoen speelt. CWO daarentegen speelde een matige wedstrijd, maar was wel scherp in de afronding. Na een half uur spelen brak Dwy Kampe door de verdediging en verschalkte doelman Kleis met een lob: 0-1. Vlak voor het rustsignaal kwam CWO opnieuw voor het doel en liet het zien dat het de kansen wel wist te benutten. Talha Koc kreeg de bal van de zijkant aangespeeld en zocht vanaf de zestienmeterlijn een hoek en passeerde hiermee de Zoetermeerse sluitpost: 0-2.
Positief en ervan overtuigd dat de doelpunten wel zouden komen, begon DSO aan de tweede helft. Nadat het in de 50e minuut toch de derde treffer kreeg te verwerken, was de wedstrijd gespeeld. Ook het inbrengen van ‘good old’ Roeland van Vliet, die na anderhalf seizoen afwezigheid voor de nodige strijd en ervaring werd ingebracht, was niet voldoende om het tij te doen keren. Van Vliet probeerde met nog twintig minuten te spelen de score te forceren, maar had niet het geluk om iets te veranderen aan de stand op het scorebord.

‘Aan de bak’

In de stand op de ranglijst blijft DSO op de teleurstellende zevende plaats staan. Om te voorkomen dat ploegen met minder punten deze stand in gevaar brengen zal de technische staf de ploeg uit het Bentwoud toch weer aan het voetballen moeten krijgen. Over twee weken moet er worden aangetreden tegen UVS uit Leiden. UVS staat momenteel op een tiende plaats met vier punten achterstand op DSO. Opnieuw moet de ploeg ‘aan de bak’.

Tekst en foto: Eric de Wit