groot theaterDrie scholen in de wijk Meerzicht slaan de handen ineen bij het organiseren van een interactieve theatervoorstelling over opvoeden met als titel "Voor je het weet zijn ze groot". Ouders van de Prinses Amaliaschool, OBS het Zwanenbos en basisschool de Regenboog doen mee aan de bijeenkomst over opvoeding, gezond eten en bewegen. Het doel is ouders te helpen om hun kinderen een gezonde leefstijl aan te leren.

De bijeenkomst vindt plaats op de Regenboog op 4 februari

"Voor je het weet zijn ze groot" is een ouderbijeenkomst met interactief theater en groepsbesprekingen. De acteurs beelden herkenbare situaties uit vanuit de dagelijkse praktijk. Zo komen de onderwerpen ontbijten, snoepen en snacken, gamen en buitenspelen aan bod. Vervolgens zoeken de acteurs, samen met de ouders, naar oplossingen. De gespreksleider stimuleert de ouders hun ervaringen te delen en geeft waar nodig een toelichting.

De bijeenkomst laat zien dat ouders het gedrag van hun kind rondom eten en bewegen positief kunnen beïnvloeden. De opvoedkundige onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • regels stellen en afspraken maken,
  • het goede voorbeeld geven,
  • aandacht voor het gewenste gedrag,
  • complimenten geven,
  • aanspreken en corrigeren.

De bijeenkomst past goed bij de ouders van alle drie de scholen omdat de Regenboog, het Zwanenbos en De Prinses Amaliaschool veel aandacht besteden aan een gezonde leefstijl bij de leerlingen. De Prinses Amaliaschool werkt al enkele jaren met het programma Lekker fit! Daarnaast vinden de scholen ouderbetrokkenheid belangrijk. De scholen werken sinds 1 jaar structureel samen met ondersteuning van de gemeente, GGD Haaglanden, Albert Heijn en Vierstroom, om een gezonde leefstijl van de kinderen in de wijk Meerzicht te bevorderen.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door GGD Haaglanden in samenwerking met Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West en DNL Theatercollectief. Scholen in de regio Haaglanden die ook aandacht willen besteden aan gezondheid en de ouders hierbij willen betrekken, kunnen ondersteund worden door het team Gezonde School van GGD Haaglanden. Meer informatie via www.ggdhaaglanden.nl en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-