Een uitslaande brand in de flat Jacob du Mee aan de Van Aalstlaan zorgde op zondag 22 juli voor een ontruiming van drie etages van de flat. Met behulp van brandweer uit de regio werd het vuur geblust. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht.

brandweerauto open 1De brand zou rond 03.50 uur op een balkon zijn ontstaan. Hoe dit kan is door de brandweer niet naar buiten gebracht. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen op de negende etage uit de woning. De brandweer schaalde de brand op tot 'middelbrand' en niet veel later naar 'grote brand', waardoor nog meer brandweerlieden konden assisteren.

Brandweerwagens uit Zoetermeer, Wateringen, Pijnacker-Nootdorp, Benthuizen (Hollands-Midden), 's-Gravenzande, Loosduinen en Leidschenveen kwamen ter ondersteuning. Er werd ontruimd en 32 mensen moesten het blussen buiten afwachten. Zij hebben warmtedekens gekregen. In de ambulance zijn veertien bewoners nagekeken nadat zij rook hadden ingeademd. Drie zijn overgebracht naar het ziekenhuis met brandwonden en ademhalingsklachten..

Vroeg in de ochtend zijn, na controle van de brandweer, de etages weer vrijgegeven. De brandweer heeft hier gecontroleerd op overblijfselen van rook en koolmonoxide. De laatste bewoners konden om 06.00 uur terug naar hun woning, met uitzondering van de mensen die op de negende etage wonen. De woning op de negende etage is voorlopig onbewoonbaar.

Het 'Team Brandonderzoek' (TBO) is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Wanneer de bewoners van de woningen op de negende etage terug naar huis kunnen is onduidelijk.

 

-advertenties-

-goede doel-