politie auto sirene 1Vrijdagmorgen vroeg, 28 december, is er een schietincident geweest bij club Cobra in het Stadshart. Het is al de derde keer in korte tijd dat er geschoten werd bij nachtclubs. Burgemeester Aptroot heeft de club per direct voor twee weken gesloten.

De club was op het tijdstip van de beschieting gesloten, er zijn geen mensen gewond geraakt. Wel vond de politie voor de deur van de club diverse hulzen aan van een vuurwapen en meerdere inslaggaten in de deur. De Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan naar het incident van de club aan de Amsterdamstraat.

Sluitingen

Eerder dit jaar werden Club Magnum en Club One al door de burgemeester gesloten in verband met schietincidenten. Burgemeester Aptroot heeft Club Cobra per direct voor twee weken gesloten, hij berichtte de gemeenteraad: “Binnen nu en twee weken besluit ik welke nadere stappen ik eventueel neem. Ik bericht u daar tezijnertijd over.”

 

Sluitingen lijken een trend

In december heeft burgemeester Aptroot club Magnum voor een half jaar gesloten. Dit na het aantreffen van een handgranaat bij deze club in het Van Tuyllpark. Op 12 december geeft de burgemeester aan niet tegen nacht uitgaansgelegenheden te zijn en dat clubs buiten het Van Tuyllpark nu voor minder overlast zorgen. Daar is sinds vandaag verandering in gekomen, want ook de club in het Stadshart is nu voor twee weken gesloten en de kans dat de club voor langer dicht moet lijkt groot.

Feit is wel dat de club in het Van Tuyllpark vaker in opspraak is geweest dit jaar. Ook is er deze maand een overval geweest op een horecazaak in het park. Dit liep uit tot een arrestatie waarbij verschillende waarschuwingsschoten zijn gelost door de politie.

Lees ook:

geen-nachtclubs-meer-in-van-tuyllpark

schoten-gelost-bij-arrestatie

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-