Vrouwendag 001

Internationale Vrouwendag werd in Zoetermeer gevierd met een groot feest in de aula van het Stedelijk College. Wethouder Mariëtte van Leeuwen opende de avond met een warm pleidooi voor de vrouwen om op deze avond vooral een keer lekker te ontspannen! Mariëtte: "Vrouwen eisen altijd veel van zichzelf: werk, gezin, sport en sociale contacten moeten allemaal perfect geregeld zijn. Voor iedereen zorgen levert vaak veel stress op, dus is het nu ook tijd om even aan jezelf te denken en vooral lekker te feesten en ontspannen!".

De optredens van de avond startten meteen flitsend met diverse dansoptredens van onder andere Pro Patria Zoetermeer. De hele avond was er swingende muziek en optredens op het podium, waardoor het lastig was om stil te blijven staan. Veel bezoeksters begonnen dan ook spontaan samen te dansen!

Vrouwendag 009 Vrouwendag 010

 

Naast de podiumoptredens waren er vele stands en workshops waar de aanwezige dames aan mee konden doen. Brandweerdames gaven een workshop brandveiligheid in huis en wezen op het gevaar van bijvoorbeeld vlam in de pan. Wie creatief aan de slag wou kon terecht bij Karla en Monique die samen kleurrijke verbindingskaarten maakten. Bij Groei & Bloei konden de bezoekers samen prachtige bloemstukjes maken en gingen naar huis met een kleurrijk boeket.

De modebewuste vrouw ging kijken bij de modeshow met kleding uit alle windstreken, of liet zich mooi opmaken bij de stands voor make up van bijvoorbeeld Oriflame en huidverzorging. Met een speciale groene achtergrond maakte een fotografe van Fredpet.nl een foto waarna de mensen als achtergrond voor de foto een tropisch eiland of zonnig terras uit konden kiezen. Vele informatiekraampjes maakten de markt compleet, met bijvoorbeeld een stand van Stichting Piëzo voor Vrouw in Actie, waar vrouwen begeleid worden met workshops richting werk of opleiding.

De avond werd afgesloten met een spectaculair optreden van zangeres Hind, waar veel bezoeksters op gewacht hadden. Zij werd dan ook enthousiast onthaald door de aanwezige dames! Met haar covers van bekende artiesten kreeg ze de dames aan het dansen en er werd uit volle borst meegezongen.

Vrouwendag 003 Vrouwendag 004
Vrouwendag 006 Vrouwendag 007

 

Foto's: Patricia Munster, patriciareports.com 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-