geuzengroepStichting Rondvaart Zoetermeer organiseert ook dit jaar in samenwerking met Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer en Boerderij ’t Geertje op zaterdag 22 september a.s., weer het Geuzenweekend waar de geschiedenis van de Geuzen wordt herbeleefd.

IMG 4801Op het Cadenzaplein is vaak iets te doen. Op zaterdag 1 september draaide een DJ Caribbean muziek en om half acht kon iedereen een Caribbean dans workshop volgen. Het was voornamelijk de jeugd die daarvoor te porren was, al hield moeders af en toe een oogje in het zeil.

180816 UITfestival persberichtDe start van het culturele seizoen barst los op 14 & 15 september. Kom gratis kijken naar de één van de 13 professionele previews van het Stadstheater, of laat je verrassen door de 51 optredens van talentvolle amateurverenigingen én geniet als afsluiter van het festival van de slotact Symfo Classics op het Cadenzaplein.

 

Foto gevel MuseumOp 8 september is het Open Monumentendag. Het Stadsmuseum Zoetermeer is die dag gratis geopend van 10:00 – 17:00.

Molen De HoopMolen de Hoop is als monument niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Op de Open Monumentendag Zaterdag 8 september zijn bezoekers van harte welkom om onder het genot van muziek en een gratis proeverij te genieten van alles wat de molen te bieden heeft.

DSC00912a wDe afgelopen oogstmaand startte erg warm en leek op dezelfde voet door te gaan als juli, die recordzonnig en erg heet was. De zon had het in de eerste week voor het zeggen en het kwik piekte op de 7e met ruim 34 graden.

JJ BluesRoots 1 300x226JJ’s Blues & Roots Festival Zoetermeer heeft zaterdag 8 september een fantastische line-up op het buitenpodium. Sweet Bourbon, Kat Riggins & Erwin Java Band, My Brainbox ft. Jan Akkerman & Phil Bee, Sugar Queen en The Juke Joints. De Fossen & Struijk band sluit het festival af tijdens de after party.

20180901 132055De 11e Boerendag in de Dorpsstraat Zoetermeer bracht als vanouds een hoop ouderwetse gezelligheid naar de straat. Vele oude ambachten waren in de straat te bewonderen, de ambachtslieden waren ook meer dan bereid om geïnteresseerden uitgebreid te vertellen over het spinnen, scharen slijpen, potten bakken en nog veel meer.

duo maas 800x0 c defaultWoensdag 5 september a.s zal het eerste wekelijkse lunchpauzeconcert na de zomervakantie in de Oude kerk te Zoetermeer verzorgd worden door Celia García-García (piano) en Emeline Dessi (dwarsfluit). Beide musici hebben al vaker opgetreden in de serie en staan garant voor en boeiend concert.

vle zoetermeer start1Voor de vrijwilligers en gezinnen van de VoorleesExpress is het voorleesseizoen van start gegaan. 35 vrijwilligers gaan een half jaar lang bij 35 gezinnen thuis voorlezen en laten de kinderen zien hoe leuk en spannend de verhalen- en boekenwereld is.

-advertenties-

-goede doel-