20181212 2863

Wijkwethouder Jakobien Groeneveld probeert een bokstechniek uit

Op de speciale Winterinstuif in Buytenwegh konden alle kinderen uit de wijk hun energie lekker kwijt met klimmen, boksen, springkussen en vele spelletjes. De instuif wordt wekelijks gehouden op de woensdagmiddag in de gymzaal aan de Brabanderhove, maar was dit keer extra feestelijk.

De sport- en spelinstuif van de sportcombinatiefunctionarissen werkt in Buytenwegh samen met Mooi Welzijn, Halte 2717 en Buurtvereniging Hoveniers. Samen zorgen zij ervoor dat de jeugd uit de buurt op woensdagmiddag lekker samen kan sporten en activiteiten doen. Nel Hoogeveen, buurtvereniging Hoveniers: "Het is toch heerlijk om te zien hoe al die kinderen lekker aan het rennen en spelen zijn! Buiten spelen is nu niet zo fijn omdat het slecht en koud weer is, maar hier in de gymzaal kunnen ze zich lekker helemaal uitleven!"

20181212 2849  20181212 2852 
  Albert Heijn XL sponsort het fruit voor de kinderen

Ook wijkwethouder Jakobien Groeneveld kwam langs bij de Winterinstuif en trok de handschoenen aan om even een partijtje mee te boksen met de boksclinic. Jakobien Groeneveld: "Geweldig dat hier zoveel kinderen op af komen! Ze kunnen hier lekker spelen, sporten en ravotten en hoeven zich niet te vervelen op de woensdagmiddag." De sport- en spelinstuif wordt nu elke woensdagmiddag gehouden in de wijken Buytenwegh, Oosterheem en Palenstein, maar ook vanuit andere wijken is er belangstelling om een dergelijke sportactiviteit voor de kinderen te organiseren.

In de kleedkamers van de sporthal, even weg van alle drukte, verzorgt Anneke Janse van Stichting Mooi de knutselactiviteit. De kinderen kunnen een kerstbal prachtig versieren. "Eén voor henzelf en één voor op de kerstmarkt straks in het Winkelcentrum", vertelt Anneke, "Zo helpen we elkaar!".

20181212 2855  20181212 2858 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-