Concert Café Dansant

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 )
Beginnend op september 25, 20:15

CafeDansant 015 2Op woensdag 25 september om 20.15 uur speelt het ensemble Café dansant bestaande uit Sabine Wüthrich, sopraan, Eva van Grinsven, saxofoon en Daniël Kramer, piano een luchtig, afwisselend en karaktervol programma met cabaret muziek uit het Parijs en Berlijn van de vroege twintigste eeuw. Dit in centrum de Regenboog aan de Nathaliegang 263 in Rokkeveen.Entree: 15 €- tot 25 jaar: 5€ Houders van een Zoetermeerpas: gratis. www.regenboogmuziek.n

In Parijs traden kunstenaars als Picasso, Satie en Verlaine op in “Le Chat Noir”, een theatercafé en cabaret gelegen in de Montmartre, opgericht in 1881. Naar het voorbeeld van “Le Chat Noir” ontstonden er vervolgens in heel Europa cabarets.
In Berlijn werd in 1901 het cabaret “Überbrettl” opgericht. Het doel was om het populaire idioom van het cabaret omhoog te stuwen naar een serieuzer niveau. In Duitsland is net zoals in Frankrijk, in het cabaret ook plaats voor politieke satire. Vanaf 1935 wordt de sfeer grimmiger en verbiedt de NSDAP alle "entartete" kunst. De muziek wordt aan de ene kant veel serieuzer, aan de andere kant ontstaan er ironische “onzin-liedjes”.

 

-goede doel-