De Boekfiets door Zoetermeer

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 )
Beginnend op september 25, 10:30

biebBibliotheek Zoetermeer heeft iets nieuws: De Boekfiets! Dit is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelletjes en een muziekinstallatie. De Boekfiets rijdt naar diverse locaties om voorleesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe te brengen. 

In aanloop naar de Kinderboekenweek met als thema “Reis mee” lanceert Bibliotheek Zoetermeer de Boekfiets op woensdag 25 september tijdens het Peutervoorlezen in het Forum van 10.30 - 11.00 uur. Wethouder Paalvast zal de Boekfiets feestelijk naar binnen rijden. Ouders, verzorgers, grootouders en kinderen in de leeftijd van 2 – 4 jaar zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. 

De Boekfiets is een door Stichting Aanzet ontwikkeld landelijk concept. Bibliotheek Zoetermeer sluit hierbij aan voor de regio Zoetermeer. De dienst wordt deels gratis aangeboden. De Boekfiets in Zoetermeer is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Zoetermeer en het VSB Fonds.
Met de Boekfiets gaan bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers naar scholen, peuteropvang, kinderopvang, festivals en bibliotheken om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders, verzorgers en grootouders. Zij lezen een boek voor, zingen een liedje en doen (beweeg)spelletjes. Zo wil de Bibliotheek het voorleesplezier op een nieuwe en leuke manier overbrengen aan jonge kinderen en hun ouders, verzorgers en grootouders. Als je ergens plezier in hebt ga je het vaker doen en word je er goed in! Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen en mogelijkheden op een succesvolle start in het onderwijs.

-goede doel-