DSC 3339Afgelopen zondag speelde het eerste team van korfbalvereniging Phoenix  tegen de koploper Sporting Delta in Dordrecht. Wanneer de eerste vrije bal van Ineke Ouwerkerk meteen doel treft, hoopt het publiek dat Phoenix deze middag wel eens voor sensatie zou kunnen zorgen. Maar nadat Stefan Naerebout van ver de tweede voorsprong noteerde (1-2), was het uiteindelijk toch de thuisploeg die tot ver in de tweede helft het initiatief pakte en vasthield.

Phoenix probeerde terug te komen maar helaas hadden zij erg veel pech in de afronding. Zo kwam een stip van Koen Weening op 1-3 op miraculeuze wijze nog terug uit de korf en draaiden er regelmatig schoten uit de korf waardoor Phoenix de hele eerste helft een beetje achter de feiten aanliep. Bij een stand van 8-6 zorgen Tess Ouwerkerk met een schot van ver en Esmee Putting met haar eerste vrije bal, echter weer voor evenwicht in de stand.

Verdedigend heeft de Zoetermeerse club een hele sterke eerste helft gespeeld met een hoofdrol voor alle dames die slechts twee goals incasseerden. De tweede helft begon niet goed qua scoren en Delta kwam voor het eerst drie punten voor. Zeven minuten later stond het alweer gelijk (11-11) door goals van Elmas Arendse, Christiaan Pieper en Koen Weening. Een uiterst spannende slotfase ontrolde zich voor het thuispubliek. Phoenix boog, maar barstte niet. De standen 12-11, 13-12 en 14-13 geven het al aan:  spanning tot het einde. Koen Weening verzilverde een door Tess Ouwerkerk verdiende stip en Christiaan Pieper knalde op halve afstand Phoenix voor de derde keer op voorsprong. Delta antwoordde nog één keer maar bleef het antwoord op Esmee Putting's afstandschot schuldig. Met een eindstand van 15-16 neemt Phoenix de overwinning mee naar Zoetermeer.