phoenix3Korfbal- Phoenix beleefde afgelopen zaterdag in de Veur nogmaals een reprise en zowel Phoenix 2 als Phoenix 1 konden na afloop een grote strik om hun sportieve prestaties knopen.

De dames van Phoenix legden de aanvallende impulsen van het HKC kwartet bijna volledig lam en incasseerden slechts 7 goals. De hoofdrol was dit keer toch echt weggelegd voor de mannen. Vooral Chris, Steef en Koen pakten vrijwel alle aanvallende rebounds, scoorden zelf naar hartenlust en verdeelden de vele aanvallen op de HKC korf onder iedereen die maar in scoringspositie kwam. Het was eigenlijk één wervelende show nadat zowel Steef als Esmee meteen met het eerste schot doel troffen. De toon was gezet, na alle punten die Meervogels een en twee en Phoenix twee hadden binnen gesleept wilde ook het eerste team van Phoenix natuurlijk de punten in eigen huis houden. De eerste helft was er dan ook een van hoog niveau en met ogenschijnlijk speels gemak werd die afgesloten met een 13-6 voorsprong.

De tweede helft leek een formaliteit, maar nadat Ineke geblesseerd het veld verliet was het eigenlijk wel over met de volledige concentratie. Zo kregen ze twee keer meteen na een vakwissel een goal tegen en was de echte scherpte in de afronding verdwenen. Veel maakte het niet meer uit. Er waren nog steeds veel rebounds en het resterende deel van de wedstrijd werd eigenlijk moeiteloos uitgespeeld. Prima potje korfbal dus, doelpunten makers Koen 6, Chris en Steef 4, Elmas 3, Esmee 2 , Hanneke en Tess 1.

Verslag: Rob Siemer