Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over zoeken naar een bijbaan.

 

Op zoek naar een bijbaanDe feestdagen komen er weer aan. Het begint met Sinterklaas, dan komt kerst en dan ook nog oud en nieuw. En misschien is er tussendoor ook nog een familielid of goede vriend jarig waarvoor je een cadeau wilt kopen. Het klinkt erg gezellig, maar het kost allemaal wel veel geld. De hoogste tijd dus om een bijbaantje te zoeken!

Om je een beetje te helpen, volgen hier een paar tips voor het vinden van een bijbaantje:

  1. Neem eens een wandeling door de stad. Let goed op of er winkels zijn die vacatures op de ramen hebben hangen, of loop gewoon naar binnen.
  2. Maak van het solliciteren een sport. Steek er veel tijd in en probeer het zo goed mogelijk te doen. Hierdoor maak je meer kans op een baantje en het blijft ook leuk.
  3. Als je gaat solliciteren, zorg dan dat je er netjes en verzorgd uitziet. Je hoeft natuurlijk niet in een 3-delig pak, maar een nette spijkerbroek staat netter dan je zondagse joggingsbroek.
  4. Vertel aan mensen in jouw omgeving dat je op zoek bent naar een baantje. Misschien dat iemand jou via via kan helpen.
  5. Supermarkten en andere grote winkels zijn altijd opzoek naar collega’s. Hier kun je vaak een standaard sollicitatieformulier invullen bij de informatiebalie.

Wil je meer weten over solliciteren? Kom dan langs bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) in Zoetermeer. Wat ook superhandig is, is de vacature map die ze daar hebben. Daarin heeft het JIP allemaal actuele vacatures verzameld. Dat scheelt jou een hoop zoekwerk.

Kom gerust eens langs bij het Jongeren Informatie Punt:

Duitslandlaan 440 (in de bieb, 2e etage).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

 

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-