Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over over de zorgtoeslag App.

 

App recensie: Zorgtoeslag

Zorgtoeslag appBen jij onlangs 18 geworden, of ga je binnenkort 18 worden? Dan valt er nog een hoop te regelen. Eén van de dingen die je moet regelen is je zorgtoeslag. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming van de Belastingdienst die ervoor zorgt dat iedereen zijn zorgverzekering kan betalen.

De zorgtoeslag App is een makkelijke manier om erachter te komen op hoeveel euro je recht hebt, of om je toeslag aan te vragen.

Als je je zorgtoeslag hebt aangevraagd kun je in de App inloggen met je Digi-D. Dit is een makkelijke manier om bijvoorbeeld te controleren of je toeslag al hebt ontvangen. Ook als je meer gaat verdienen, kan je dit meteen doorgeven aan de belastingdienst. Dit is belangrijk om schulden te voorkomen. Je toeslag hangt af van je inkomen; verandert deze, dan verandert ook de hoogte van je toeslag.

Als je niet op tijd doorgeeft dat je salaris omhoog gaat, ontvang je een paar maanden te veel toeslag. Als de belastingdienst dit aan het eind van het jaar gaat controleren, dan ben je de Sjaak. Deze schulden kunnen hoog oplopen, de rente nog niet te vergeten. Wees er dus écht op tijd bij!

Ook als je minder gaat verdienen is het belangrijk om door te geven aan de Belastingdienst. Dit geeft je namelijk recht op een hogere toeslag! En hoe zonde is het om dat geld te laten lopen.

Verder staat de App vol met informatie, zoals wat is zorgtoeslag? En; kan ik nog over vorig jaar aanvragen?

Geeft de App geen duidelijk antwoord? Twijfel dan niet en kom naar het JIP!

Ook voor hulp bij je belastingaangifte of bij vragen over geld en schulden ben je van harte welkom.

 

Kom gerust eens langs bij het Jongeren Informatie Punt:

Duitslandlaan 440 (in de bieb, 2e etage).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-