dappere dinosMeerpunt is het Zoetermeerse centrum voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met al je vragen over opvoeden en opgroeien. Deze organisatie is de verbinding tussen organisaties die samenwerken rondom het gezin in Zoetermeer.  Het 'Aandachts(Meer)puntje' geeft deze week advies rondom een echtscheidingssituatie.


Stoere schildpaddenNa de meivakantie start weer een 'Dappere Dino's training' en een 'Stoere Schildpadden training' speciaal voor jonge kinderen in een echtscheidingssituatie.
Voor veel kinderen is de scheiding van hun ouders een onverwachte, overweldigende en ongewenste ervaring. De gemeente Zoetermeer wil graag voorkomen dat bij deze kinderen problemen ontstaan en heeft daarom de 'Stoere Schildpadden training' en de 'Dappere Dino's training' ingekocht. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar en van 6 tot 8 jaar.
De kinderen ontdekken tijdens de training dat de scheiding niet hun schuld is en dat alle gevoelens rondom de scheiding normaal en begrijpelijk zijn. In de beide groepen leren zij daarmee om te gaan en zich beter aan te passen aan de nieuwe situatie. De trainers gaan hierbij uit van de eigen kracht van de kinderen.
Voor meer informatie ga naar: www.meerpunt.nl/ouders/paginas/agenda

Voor meer informatie gaat u naar www.meerpunt.nl .

 

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-