Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton en Mai, staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip een goede voorbereiding als je het huis uit gaat.

 

Uw zoon of dochter gaat goed voorbereid uit huis na de Get Started training van JIP Zoetermeer

Get Started zonder toelichtingVroeg of laat gaat uw kind uit huis. De één gaat studeren in een andere stad en zoekt een kamer. De ander heeft een goede baan en neemt de sprong naar een eigen woning. En in sommige gezinnen is al vroeg duidelijk dat het beter is als zoon- of dochterlief een eigen plekje krijgt.
Voor al die situaties geldt dat de wereld er een stuk anders uitziet dan toen u zelf uit huis ging. (Sociale) huurwoningen worden centraal verdeeld en er is een groot tekort aan starterswoningen voor jongeren. Jongeren hebben hogere verwachtingen van hun eerste huis dan vroeger. Er zijn meer regeltjes en jongeren onderschatten vaak hoeveel op jezelf gaan werkelijk kost.
Bij het Jongeren Informatie Punt komen wekelijks vragen van jongeren die zich niet goed hebben voorbereid. Zij moeten onnodig lang wachten tot zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, komen maar met moeite rond of hebben schulden opgelopen omdat zij hun huurtoeslag verkeerd hebben aangevraagd. De voorbeelden zijn legio en dat maakt een gedegen voorbereiding essentieel.
Het JIP organiseert 4x per jaar de Get Started training. In vijf avonden vertelt de jongerenadviseur waar zij op moeten letten en wat ze moeten regelen. Deelnemende jongeren gaan zelf aan de slag, wisselen ook onderling tips uit en vinden de ongedwongen sfeer fijn.


Heeft uw zoon of dochter plannen om het huis uit te gaan? Vertel hen dan over deze training. Deelname is gratis.
De eerstvolgende training vindt plaats op 15, 22 en 29 september en 6 en 13 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Locatie: JIP Zoetermeer, Stadhuisplein 4 (naast de bibliotheek)
Meer informatie en aanmelden:
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 079 – 331 00 55
W: www.jipzoetermeer.nl/artikel/getstarted

 

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-