Jongeren Informatie Punt geeft workshop over ‘Social Media in de brugklas’

Iedere week beantwoorden de jongerenadviseurs van het JIP Zoetermeer vragen van jongeren en ouders over social media. Zo hebben jongeren bijvoorbeeld foto's online staan die ze achteraf liever privé hadden gehouden en maken ouders zich zorgen om de hoeveelheid 'schermtijd' van hun zoon of dochter. De leefwereld van kinderen en jongeren is volledig gedigitaliseerd en dat maakt het voor ouders niet makkelijk om bij te blijven. Want kent u de ins- en outs van Snapchat, Minecraft, Tinder, Gossup en Instagram?

Het internet en sociale media bieden allerlei mogelijkheden om op vernieuwende manieren te leren, samen te werken en contact te onderhouden met vrienden en familie. In groep 8 heeft ieder kind wel een smartphone en vaak ook een tablet, in de eerste van het voortgezet onderwijs is die tablet soms zelfs verplichte kost. Huiswerk maak je dus op je tablet of laptop, maar tegelijkertijd ga je ook op social media en speel je spellen op diezelfde apparaten. Dat is dus eigenlijk net zo iets als diëten met de snoeppot voor je neus en een digi-balansdag is geen optie...

Het afgelopen jaar verzorgden de jongerenadviseurs enkele informatie-avonden op basisscholen om ouders bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Welke apps zijn in, waar schuilen de risico's en hoe kun je als ouder je kinderen helpen goed mee om te gaan? Deze avonden werden zeer gewaardeerd en daarom organiseert het JIP nu zelf een informatie-avond voor ouders op locatie bij het JIP.

Datum en kosten

Donderdag 4 juni van 19.30 tot 21.00 uur bij het JIP aan het Stadhuisplein 4 in Zoetermeer. Het kost 17,50 euro per deelnemer, met een maximum van 20 deelnemers. Aanmelden kan via de website www.jipzoetermeer.nl  t/m vrijdag 29 mei. 

Voor wie?

  • Vindt u dat u (te) weinig van social media weet om een goed gesprek met uw kind hierover te hebben?
  • Heeft u geen idee van wat uw kind(eren) op de tablet doen?
  • Heeft u gehoord van digipesten, sexting en digitale kinderlokkers en wilt u weten hoe u uw kind hiervoor kunt behoeden?

Dan is deze informatie-avond voor u! 

Na deze avond weet u welke apps nu populair zijn en of er risico's aan kleven. U weet op welke signalen u kunt letten om probleemgedrag te herkennen en we bespreken wat u kunt doen om uw kind 'weerbaar' te laten zijn op social media. Tot slot weet u waar u terecht kunt voor meer informatie, advies voor uw persoonlijke situatie en voor hulp als het mis gaat.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Jongeren Informatie Punt.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (bellen/appen): 06-527 526 59

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-