matias 1Matias Araujo, 21 jaar en opgegroeid in Zoetermeer heeft sinds mei 2017 een eigen bedrijf in internet marketing: Boost Social Media Marketing helpt nationale en internationale bedrijven met het optimaal benutten van hun social media en digitale kansen.

Matias is geboren in Buenos Aires en kwam als twee jarig jongetje met zijn ouders mee naar Zoetermeer waar het gezin zich vestigde. Hij heeft zijn tweetalig VWO soepel weten te doorlopen en is nu een jonge ondernemer met ambitie.

Boost Social Media Marketing brengt in kaart waar de kansen liggen. Matias kijkt hierbij naar de website, social media, email en de SEO (search engine optimalisation), maar vooral naar wat de klant wil bereiken.

“Elk medium heeft specifieke berichten die op dat platform het beste functioneren. Op Instagram is dit bijvoorbeeld een foto, op Tumblr kan dit een gif zijn en op Facebook kan dit een klein aandacht trekkend fragment uit je filmpje zijn. Voor mij is het interessant om per klant te kijken hoe wij elk medium optimaal in kunnen zetten om meer leads om te zetten naar betalende klanten”.

RVOZ online sterker maken

Begin september is Matias gestart om de online presentie van de RVOZ te versterken. Op dit moment is hij druk bezig met zijn analyse van de site en de social media van Zoetermeers grootste ondernemersvereniging. “Voor mij als startende ondernemer is het lidmaatschap van de RVOZ belangrijk omdat ik hier de kans krijg om interessante bedrijven en ondernemers te spreken en te ontmoeten om samen in Zoetermeer verder te komen.”

Geen grenzen

Maar internet kent geen grenzen. Matias is ook regelmatig in gesprek met internationale bedrijven. Zo ligt er voor hem nu een enorme kans bij een Spaans jacht-charter bedrijf van een Amerikaanse directeur. “Voor mij is dit een hele grote kans. Niet alleen qua opdracht, maar ook qua leerervaring en mogelijk connecties”. Matias houdt van reizen en spreekt zijn talen goed, het is zijn droom om zich te specialiseren in het ondersteunen van grote internationale bedrijven.

Waar sta jij over vijf jaar?

“Ik wil dan een gevestigd bedrijf zijn met een goed klantenbestand en personeel. Het is mijn streven om dan tussen de tien en twintig werknemers te hebben” zegt Matias waarbij zijn gedrevenheid en passie nog duidelijker wordt. Of zijn bedrijf dan in Zoetermeer gevestigd zal zijn weet hij niet. Het voordeel van een internetbedrijf is dat je niet locatie gebonden bent.

 

Dit interview is gemaakt voor en eerder gepubliceerd in het RVOZ Magazine

-advertenties-

-goede doel-