20171118 115164Miranda Roeleveld wil kinderen een leuke tijd geven op haar Kinderpretplein tijdens de Winterfair 2017. Zij doet dit naar eigen zeggen 'met 200% inzet' en hoopt op een steuntje in de rug van Zoetermeerders. Zij is al maanden hard aan de slag om het Kinderpretplein tot een echt kinderfeest te maken.

 

kinderpretplein

Het Kinderpretplein is een knutsel en doe evenement voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die in een verwarmde tent kunnen spelen en knutselen. Kerstkaarten maken, schmink en een talentenjacht met een echte prijs zijn zomaar een paar activiteiten die kinderen kunnen doen. Miranda Roeleveld is dé drijvende kracht achter dit kinder-kerst-evenement.

Miranda is moeder van drie kinderen, twee dochters en 1 zoon. De dochters zijn al het huis uit en alleen de zoon woont nog thuis. Ze heeft jaren in de zorg gewerkt totdat dit voor haar lichamelijk te zwaar werd. Inmiddels zet zij zich met hart en ziel in voor het Kinderpretplein. Dit evenement is een onderdeel van de Winterfair en zal gehouden worden op woensdag 20 december in een grote tent op de Markt.

De drijfveer voor Miranda is vrij simpel, zij wil kinderen een leuke tijd geven en is blij dat zij dat kan doen vlak voor de kerstdagen. “ik word helemaal gelukkig als ik zie hoe de kinderen het naar hun zin hebben. Hoe ze aan het knutselen gaan of hun beste beentje voor zetten tijdens de talentenjacht ‘Zoetermeer got talent’. Als ik dat zie, vergeet ik al het harde werk in de voorbereidingen en weet ik dat ik even wat meer kleur heb gegeven in het leven van mensen”, zegt Miranda.

Geleerd van vorig jaar

Vorig jaar was Miranda betrokken bij de organisatie van het eerste Kinderpretplein en nog een aantal andere evenementen in de grote tent op de Markt. Dit jaar heeft zij haar handen vol aan alleen al het kinderfeest zelf. Een voordeel is dat zij heeft kunnen leren van de eerste editie. Miranda legt uit: “De eerste keer was in samenwerking met de gemeente en toen ben ik de hele week vol in touw geweest. Vanaf de opbouw tot de laatste minuut heb ik meegemaakt. Dat was eigenlijk iets teveel van het goede. Nu heb ik ‘alleen’ nog maar het Kinderpretplein en dat is al een hele klus. Wat ik geleerd heb is dat de vrijwilligers een betere planning nodig hebben. Dat maakt het voor hen leuker. Zeker wanneer ze niet bij één activiteit helpen, maar kunnen rouleren”. Wat zij vorig jaar door tijdsgebrek niet kon doen was een vrijwilligersbijeenkomst vooraf. Dat gaat ze dit jaar organiseren om er zo voor te zorgen dat de vrijwilligers elkaar leren kennen. Ook is het handig dat er dan al afspraken gemaakt kunnen worden zodat de organisatie soepeler zal verlopen.

  

Moeilijke momenten?

Miranda gaat er compleet voor. Zij heeft zich er ook dit jaar volledig in gestort. Het feit dat zij nu al veel vrijwilligers binnen heeft en dat ze de helft van het evenement financieel gedekt heeft doet haar goed. Maar zij kent naast vele positieve ook moeilijke momenten. “Ik heb samen met vrijwilligers geflyerd bij bedrijven. Na een dag lopen, bel ik de bedrijven na of ze willen sponsoren. Het valt dan echt niet mee als ze achter elkaar ‘nee’ zeggen. Het gekke is dat op het moment dat ik het niet meer zie zitten, een ondernemer enthousiast wordt van het Kinderpretplein en direct zijn sponsorgeld over maakt!"

Wie helpt door iets te doneren voor het Kinderpretplein?

“Vorig jaar waren er 300 kinderen en dit jaar wil ik ruimte bieden aan 500. Met de ruimte zit het wel goed, maar de vraag is of ik zoveel geld bij elkaar krijg, zegt Miranda. Zij is in gesprek met het Zoetermeerfonds en heeft al steun toegezegd gekregen van de gemeente. Zij heeft via cowdfunding nu al vier van de tien tafels bij elkaar. Een ‘tafel’ kost 250 euro. Hier zitten alle kosten in van verwarming tot pakjes drinken en de knutselspullen.

De hulp is nog hard nodig en daarom vraagt Miranda of mensen het Kinderpretplein willen sponsoren via: voorjebuurt.nl/nl/projects/kinderpretplein2017tafel5

Het kinderpretplein moet toegankelijk zijn voor alle kinderen en daarom wil Miranda geen hoge deelnamekosten vragen.

Voor kinderen met een  Zoetermeerpas kost het 1 euro en 2 euro voor kinderen zonder deze pas om een hele middag plezier te hebben.

Bekijk ook de site: www.kinderpretplein2017.nl

-advertenties-

-goede doel-