overdracht wijktuin2De wijktuin aan de Broekwegzijde staat bol van de activiteiten! Afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt en overlegd. Vrijdag 12 juni droeg de gemeente Wijktuin Broekweg officieel over aan stichting Zoete Aarde, die vanaf nu verantwoordelijk is voor het beheer en de programmering van de tuin.

De overdracht vond plaats tijdens de open avond van 18.30 tot 21.00 uur waar verschillende activiteiten werden georganiseerd voor jong en oud(er). Zoals een speurtocht, het bakken van zoete broodjes, een bijenkraam en een workshop met lavendel.

De Stichting timmert hard aan de weg en is vast van plan om van de tuin een klein paradijs te maken. Onlangs werd de Lenteprijs van Fonds 1818 gewonnen, een prijs van 10.000 euro, die zal worden gebruikt om de toegankelijkheid van de tuin via brug, pad en kas voor ouderen te vergroten. De landelijke finale van de 'dijk van een wijk' actie van nudge.nl werd helaas net niet gewonnen, maar wijktuin Broekweg mocht wel de troostprijs van 450 ijsjes in ontvangst nemen!

overdracht wijktuin overdracht wijktuin3

Stichting Zoete Aarde

Stichting Zoete Aarde is een initiatief van betrokken buurtbewoners, die het belangrijk vinden dat de wijktuin open blijft en zelfs uitbreidt. Voor de scholen en kinderen blijft het wijktuinaanbod in de wijk gehandhaafd en de openingstijden van de wijktuin wordt in de toekomst verruimd.

Stichting Zoete Aarde heeft de ambitie om in de toekomst alle dagen van de week een gastvrije plek te zijn voor buurtbewoners. De tuin is nu open op dinsdag en woensdag van 10.00-16.00 uur.

Meer informatie over openingstijden, activiteiten en belevenissen vindt u op Facebook.com/WijktuinBroekweg en WijktuinBroekweg.wordpress.com.

Adres wijktuin: Broekwegzijde 195.

-advertenties-

-goede doel-