valsgeld2Twee mannen kwamen aan een woning in Meerzicht om iets te kopen dat op een verkoopsite was gezet door de bewoonster. Zij betaalde met vier briefjes en vertrokken. Toen zij het geld wat beter bekeek, bleek het geld vals te zijn. De vrouw is bang om aangifte te doen, maar wil wel waarschuwen voor deze valsmunters.

De Zoetermeerse had wat spullen te koop gezet en kreeg daar een reactie op. De koper zou langs komen en contact betalen. Pas in de avond kwam de koper aan en had een vriend meegenomen. Nadat ze de spullen hadden gezien, betaalde ze contant met vier briefjes van 50 euro. Pas de volgende ochtend zag de vrouw dat er iets niet klopte met de briefjes. Drie van de vier briefjes hadden hetzelfde nummer. “Het geld voelt wel gewoon als echt geld, maar als je goed kijkt dan zie je dat het niet klopt”.

De vrouw wil anoniem blijven, maar wil wel graag anderen waarschuwen, want deze twee oplichters zouden vaker in Zoetermeer kunnen opereren.

 

Signalement

Volgens de gedupeerde waren het Antilliaanse mannen. De ene had een Louis Viton tas en schoenen van hetzelfde merk. Hij is rond de 25 jaar en ongeveer 1.90 lang met een sik baardje. De andere droeg een zwarte bontjas en is ongeveer 1.80 lang.

 

Wat als je twijfelt over briefgeld? Bekijk de website van OPGELICHT?!

 

Heb je informatie over de vals 50,- biljetten, bel dan met 0900-8844

-advertenties-

-goede doel-