20180117 121915De Gemeente Zoetermeer en de Bibliotheek Zoetermeer organiseren op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari twee feestelijke open dagen om de opening van het nieuwe Stadhuis-Forum te vieren. Op beide dagen is er van alles te doen voor iedereen. De Zoetermeerder is eregast!

Meer dan 100 vrijwilligers staan klaar om u te verwelkomen en rond te leiden. Natuurlijk is er ook koffie, thee en wat lekkers.
In het vernieuwde Stadhuis-Forum werken de gemeente en het Forum (Bibliotheek Zoetermeer en tientallen plaatselijke organisaties) samen onder hetzelfde dak. Tijdens de open dagen krijgen Zoetermeerders een voorproefje van alles wat het Stadhuis-Forum hun te bieden heeft. Het Stadhuis-Forum is bereikbaar via Stadhuisplein 1, Engelandlaan 502 en Perron RandstadRail, halte Stadhuis.

Startmoment

Op beide dagen zijn er diverse feestelijke startmomenten gepland. Bibliotheekdirecteur Joke Mos en wethouder Taco Kuiper openen de eerste open dag om 10.30 uur in de raadzaal. Daarna kunt u een korte timelapsefilm van de renovatie zien die in snelle vaart vertoont hoe de verbouwing is gegaan.

Onthulling kunstwerk ‘De Ontmoeting’

Direct na het startmoment onthult wethouder Taco Kuiper het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ van kunstenaarsduo Blok-Lugthart. Dit kunstwerk is gekozen uit schetsen van verschillende kunstenaars en de uitwerking is samen gedaan met een projectgroep van inwoners, raadsleden en partners van het Forum. Het kunstwerk combineert het heden en verleden van Zoetermeer. Op negen locaties zijn levensgrote afbeeldingen van Zoetermeerders op gebrandschilderd glas te zien. Het zijn inwoners uit vroegere tijden. De foto's zijn zo geprint dat het wit van de afbeelding transparant blijft. Door deze transparantie vloeien de omgeving en de afbeelding in elkaar over tot één beeld waarin heden en verleden samenkomen.

Feestelijk programma

Van jong tot oud: tijdens de open dagen is er voor iedereen heel veel te doen. Neem een kijkje in de burgemeesterskamer, tackle de Escape raket, laat je CV pimpen bij het JIP, doe mee aan digitale art, programmeer- en muziekworkshops, geniet van een jeugdtheatervoorstelling, loop mee met een rondleiding langs alle kunstwerken in het gebouw en nog veel meer. Het volledige programma staat op www.zoetermeer.nl/stadhuis en www.forumzoetermeer.nl 

Forum Zoetermeer

Forum Zoetermeer is het nieuwe onderkomen van de hoofdvestiging van de Bibliotheek Zoetermeer en meer dan veertig partnerorganisaties op educatief, cultureel en maatschappelijk gebied. Inwoners zijn dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur van harte welkom om te studeren, te werken en boeken en andere materialen te lenen. Laat u informeren en adviseren over opvoeding, gezondheid, geld, mantelzorg, taal, vrije tijd en meer. Of woon een leuke workshop, cursus of lezing bij. Het Forum Café biedt een sfeervolle plek om alle indrukken te verwerken bij een geurige kop koffie.

Themapleinen

De dienstverlening van de samenwerkende organisaties in het Forum is gebundeld in vijf verschillende thema’s. Elk thema heeft een eigen plein: Lezen, Educatie & Ontwikkeling, Mens & Maatschappij, Gezondheid & Welzijn en Stad & Vrije tijd. Zo gaat iedere bezoeker altijd met een antwoord weer naar huis.

-advertenties-

-goede doel-