benjamins dames sista

Winnaars Benjamins dames

Zaal Kardolus was met een 5 koppige afvaardiging vertegenwoordigt op het jaarlijkse SISTA – USC toernooi in Amsterdam afgelopen zaterdag. Het SISTA-USC toernooi  is een door de Stichting Internationaal Schermtoernooi Amsterdam georganiseerd toernooi voor  de jeugd op de wapens Floret en Degen. Er waren dit jaar meer dan 150 deelnemers.

Bij de heren cadetten degen (geboortejaar 2002 of 2003) werd de eer van zaal Kardolus verdedigd door Simon van Gastel. Simon had door zijn prestaties in de voorronde een vrijstelling  in de achtste finales, maar werd helaas uitgeschakeld in de kwartfinales. Wat uiteindelijk een verdienstelijke 11e plaats opleverde.

Bij de heren pupillen degen (geboortejaar 2004 of 2005) waren twee schermers van zaal Kardolus actief. Na een enerverende achtste finale partij (15-14 na een 9-13 achterstand) werd Wessel Waaijer uitgeschakeld in de kwart finales. Maurits Remmen liet een sterke reeks partijen zien, maar slaagde er helaas niet in de halve finales te winnen, hetgeen een mooie 3e plaats voor Maurits en een 8e plaats voor Wessel opleverde.

benjamins gemengd sista  pupillen heren sista 
 Benjamins gemengd  Pupillen heren

De benjamins degen gemengd (geboortejaar 2006 en 2007) was de laatste categorie waar zaal Kardolus in uit kwam. In deze categorie waren de dames en heren gemengd om een nog groter deelnemersveld te krijgen maar werd naast het gemengde klassement ook een dames klassement bijgehouden. Na de voorrondes en een bye in de achtste finales werd Frederik Remmen helaas uitgeschakeld in de kwart finales wat een fraaie 10e plaats opleverde. Sacha Waaijer zette een fraaie zegereeks door tot de halve finales waarin ze helaas verloor van de latere winnaar. Hierdoor eindigde ze als 2e eindigde in het dames klassement en als 3e in het gemengde klassement.

-advertenties-

-goede doel-