Bicycle E. GrashchenkovaIn de tentoonstelling ‘Typisch Nederlands/Typically Dutch?’, brengt het Stadsmuseum Zoetermeer Nederlandse gewoonten en eigenaardigheden in beeld, maar dan gezien door andere ogen. Enthousiaste fotografen met een niet-Nederlandse afkomst zijn aan de slag gegaan met de vraag: wat is typisch Nederlands?

De tentoonstelling geeft een bijzonder beeld van onze Nederlandse cultuur en de culturele achtergrond van de fotografen. Zo is de Braziliaanse Danillo Bighi gefascineerd door de manier waarop Nederlanders met het weer omgaan, terwijl Sébastien Robert uit Frankrijk vooral de Canta’s opvallen die in Nederland op de vreemdste plekken in het straatbeeld opdoemen. De Poolse Zuzanna Lewicka heeft nog nooit zoveel schepen en boten gezien als in Nederland en de Russische Elena Grashchenkova verbaast zich over het feit dat van alle kerken in Nederland nog maar de helft in gebruik is en de andere helft een nieuw leven heeft in de vorm van hotels, winkels en uitgaansgelegenheden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die in beeld zijn gebracht. Acht fotografen zijn de uitdaging aangegaan om Typisch Nederlands in beeld te brengen. De tentoonstelling toont achtentwintig foto’s die ons - Nederlanders van geboorte en nieuwe Nederlanders - doen verwonderen over en glimlachen om onze verworvenheden, erfgoed, eigenaardige gewoonten, en natuurlijk het weer.

De tentoonstelling wordt zaterdag 17 maart geopend door wethouder Paalvast en is vanaf zondag voor het publiek te bezoeken.

Typisch Nederlands/Typically Dutch?
18 maart t/m 24 juni 2018
Stadsmuseum Zoetermeer: Dorpsstraat 7

-advertenties-

-goede doel-